Det börjar ta form

    

Äpplelådan är populär. Vi försöker hålla den full så ofta vi hinner med. Vi har ju fin frukt både i Gamleby och på gården. En äppleätande dam berättade att hon ibland tar flera stycken och bakar sig en paj. Många får alltså glädjas av vår frukt. Det är bra tycker vi. Vi har ju så det räcker och blir över.


Vi har ju gården till salu. Under tiden Jöns renoverar i Gamleby sköter jag det praktiska runt försäljningen av gården. Städning (så klart), kontakt med Ulf (mäklaren) på Danfors, informerar familjen så att alla vet när vi inte ska vara hemma, svarar på frågor m.m. Vi hade turen att få med huset i Villaguiden (en liten skrift som går ut till hushållen). 

Det kändes lite konstigt att se bilder och läsa om sitt hem på det sättet. Texten var trevlig och lockande, "Ett underbart boende i herrgårdsstil".  Julia  var först lite sorgsen, men efter att ha tänkt en stund säger hon,
 -mamma, vi ska tänka på att vi kan vara glada som fått möjlighet att bo såhär fint under dom här åren!
Åh vad stolt och glad jag kände mej när hon sa det. Hon har fattat galoppen om att tänka positivt. Det har man nytta av i livet. Vi har haft 4-5 visningar, några av spekulanterna har varit och tittat flera ggr och visat fortsatt intresse. Det är ju ett stort projekt att köpa hus så jag förstår dem mer än väl. Det gäller att vara säker innan man bestämmer sig.
 


Så går bygget vidare i Gamleby. Med sedvanlig lördagstur till tippen. Jöns sågade ner en hemmabyggd byggnadsställning som nu är färdiganvänd. Virke, gammal isolering m.m. Ett rejält lass blev det. Det känns bra att bli av med bråten. För mkt skräp stjäl energi. Maten är en annan sak som kräver planering. Ibland går vi upp på stan och äter, ibland har vi mackor med oss och ibland har jag med ngt som vi värmer på storebrors lilla spis.
Gissa om jag längtar efter det riktiga köket. På bilden värmer jag ärtsoppa.


       

Det var så gott och vi blev så mätta att vi tog oss lur i solen efter maten. Fast Frasse hoppas på en lekstund.








Jöns har jobbat vidare på övervåningen. Isolerat och spikat råspont i kuporna. Det är snedtak och det är lite meckigt att jobba där. En dag reste han sig upp och slog huvudet rätt i snedtaket så illa att han gick i däck.
Han har ju inte så mkt hår som skyddar!


   


Det blev väldigt fint med kuporna och de ljusa väggarna. Vi är inte så långa så det kommer att funka.







Nedanför trappan har en ny vägg tagit form. Vi har fällt in en hylla i väggen eftersom den är så tjock. Nu saknas bara tak, gips, tapet och golv så är den gamla delen klar. Pust.





Plåtslagaren har gjort ett fantastiskt jobb. Nu är det bara lite kvar av taket som ska plåtkläs. Snyggt blev det.
Jag har rensat gammalt kitt från fönstret mot trädgården.


        



En söndag när det var fint vädet kom Folke och hjälpte oss med klädselbrädorna på nya delen.
Jag hade först grundmålat brädorna hemma i garaget, så satte killarna upp dem.
Visst blev det snyggt?!









Det börjar bli lite kyligt så vi måste få tätt i den nya vinkeln. Jag fick nöjet att skära remsor av cellplast som ska sitta i taket för att få luftspalt mellan trä och isolering. Jag var jättetrött och sur den kvällen. Jag skulle skära 60 remsor men hade hört fel och trodde jag skulle göra 160 st. Jag fattar inte varför vi ska göra så mkt förhand hela tiden, (jo det gör jag ju, det är billigast så). Några kvällar senare kom Göran som en räddande ängel och hjälpte till att sätta upp remsorna i taket. Gissa om jag var lättad.


 

Jöns sätter upp lappar för att komma ihåg. Han har lagt ner massor av tid i vinkeln med ventilation, centraldammsugare, isolering och råspont. Väggen växer fram.

Rören till centraldammsugaren tog slut, typiskt. Kompisen Bosse hade vid tidigare tillfälle nämnt att han nog hade delar kvar. Men trots att han letat från källare till vind samt ringt Susann (frun på sem i Egypten) hittade han inte lådan. Men ett rejält försök gjorde han eller hur? Så jag ringde Magnus på Gränsbygden (där vi köpt dammsugaren) och han lovade skicka med bilen i nästa vecka.

   



Jag har jobbat en del med att skruva gips. Det kräver lite känsla för att göra det rätt, jag är otränad och blir hela tiden undervisad. Jöns har tålamod med mej. Jag är ju ingen snickare! Längtar efter att få börja inreda, det är det jag är bäst på. Ser fram emot att handla och sätta upp saker som syns. Lampor, gardiner m.m. Får hålla händerna i fickorna om jag är inne i en butik. Kan inte börja shoppa än. Det kanske inte passar när huset väl är färdigt. Fast en liiiten lampa har jag köpt ändå. Det ska hänga i glasverandan. Jag kom till huset sent en kväll efter jympan. Jöns höll på därinne och lamporna var tända överallt. Det var mysigt och jag vill flytta in nu!


En söndagsmorgon när det blåst och regnat hela natten, konstaterade vi att det regnade in på tre ställen. Stackars Jöns fick upp på taket flera ggr och täta på olika ställen. Han tappar verkligen sugen när sådant händer.
Plåtslagaren måste komma och göra klart nu!

   



Frasse är överviktig och står på sträng diet, 6 kg ska han banta. Det hindrar inte att han har full koll på allt som går att äta. Som tex en kanelbulle på kanelbullens dag. 





Lite pyssel kan jag inte låta bli i alla fall. Ljung i krukorna på grinden, en krans av murgröna på glasverandan och ytterligare en krans på gröna dörren. Att ha det vackert omkring sig ger mig energi.


         

JH

RSS 2.0