Vi jobbar på trots motgångar..

Inbrott, jordskalv, influensa och uppsägning.
Så kan vi sammanfatta våra motgångar under den senaste månaden.

Vi börjar med inbrottet. En fredagsmorgon när Jöns kom till Gamleby hade vi haft besök av objudna gäster, dvs tjuvar. De hade tagit sig in genom att bryta upp ett fönster på baksidan. Väl inne hade de tagit Jöns alla elhandverktyg tex skruvdragare, borrmaskiner, sticksåg osv. Särskilt ont gjorde det att de även tog hans älskade hammare som han har byggt två hus med. Ok det var bara att gilla läget. Nästa problem kom när vi skulle ringa polisen. Jag hade lagt in polisens nr i min mobil med 0046 framför, gör oftast så för att kunna ringa från utlandet. Men det gick inte alls i detta fallet. Jöns telefon är kopplad via hans jobb så inte hellre den gick att komma fram med. Efter flera försök gick det då i alla fall. Man slår bara 114 14 så funkar det. När jag kom fram var mitt kontantkort slut så då bröts samtalet. Telefonisten visste att jag hade lite pengar så hon hade lovat ringa upp om det bröts. Det gjorde hon ej så jag gjorde nytt försök när jag kom till jobbet och lyckades då göra en anmälan. De skulle även komma ut och göra en platsundersökning. Strax efter lunch dök det så upp två poliser för att säkra bevis. Så gick den dagen till att reda ut ett inbrott i stället för att jobba på huset. Några verktyg hade vi ju inte hellre så det blev att plocka fram gamla och skaffa en del nytt. Nu blir det larm!

Jordskalv
...jo ni läste rätt, en morgon strax efter att vi gått upp började huset att vibrera. Rummen genomfors av en sorts vind och så knakade det i väggarna. Julia som vaknade blev jätterädd och jag måste hålla med om att det var rätt obehagligt. Efter det var Julia inte så förtjust i att vara ensam på kvällen. Överhuvud taget är hon rätt trött på att vi är hemma så lite. Vi får trösta oss med att det blir bättre snart.

Influensa
En söndagskväll började jag känna mig frusen och öm i kroppen. Det var influensa. På måndagen var jag så kass att jag fick sjukskriva mej och sjukskriven har jag inte varit sedan 1900 talet. Jag är en väldigt frisk person, men nu trillade jag dit. Först influensa, sedan hosta och förkylning, totalt tre veckor. Det var tungt att inte kunna hjälpa Jöns lika mkt som vanligt Gamleby. Övr i familjen klarade sig som tur var.

Uppsägning
Tiderna är dåliga och många företag i Laholm är drabbade av lågkonjunkturen. Så även Cellplast där Jöns jobbar. 19 personer sades upp strax före jul, däribland Jöns. Han hade varit där i drygt ett år och stormtrivdes.
Detta var ju inte bra! Men det är bara att ta nya tag. Jöns har "lagt ut" en del krokar så det ska säkert lösa sig. 

Nu till Gamleby
Bergvärmen är nu i full gång och huset är ordentligt varmt. Skönt att det funkar och vi behöver ej frysa. Bilden till vänster visar hur vi fyller på sprit i systemet. Bilden till höger exemplifierar hur Jöns visar besökare hur pannan funkar. Jöns älskar att visa hur pannan fungerar och hur lite ström som behövs, det är ju berget som värmer oss nu.


 

Vi har tapetserat en massa. Det blir sååå snyggt och jag är väldigt nöjd med tapetvalet. Jöns mäter upp varje rum och skriver ner alla mått till mej, så skär jag upp dem. Sedan sätter vi upp dem tillsammans, jag limmar och Jöns sätter upp. De tapeter där man limmar direkt på väggen är en klar favorit.

  

I köket blir det rött. Härligt med lite färg till den vita köksinredningen.



Tv-rummet är vitt med två blommiga fondväggar. Skitsnyggt!





Så ska köket in. Två hjältar (Bessan och Body) ryckte in och hjälpte till att bära.

 



En rund dusch...
Här växer vår fräcka dusch fram. Den ska vara rund och byggs av glasblock. Frostade glas ut mot korridoren och klara glas in mot badrummet. Här jobbar Tommy fr Magnussons golv för fullt, jag är helnöjd.
 
    




Golv, golv, golv...
Vi har köpt ett härligt ekgolv. Just när Jöns kom till Gamleby, med bilen till brädde fylld av golv så dök de upp...
 Våra duktiga snickare från i somras, Alma bygg. De gav Jöns en hjälpande hand och bar in golvet åt oss. Jisses så snällt av dem. Det är många paket att bära för en person, men på tre blir det lättare.

Sedan skulle ju golvet på. Först dammsuga och skrapa rent från ev spillda spackelrester, sedan plast och papp och sist golvet. Mjukt, varmt och ursnyggt blev det.


   

Vi har jobbat på övervåningen med. Här städar jag bort allt skräp innan golvet skal läggas. Här satsade vi på ett enklare golv från IKEA. Men det blev snyggt det med.





Här ser ni södra Hallands mest fotograferade flint. Hi, Hi.
Jöns tapetserar sovrummet. En härlig lila medaljongtapet i kombination med ljusa snedtak.




Här kommer vi att sova gott, det känner jag på mig.

 


Så är trappan klar. Det var en hel del trixande men till slut blev den klar. En lite nätt trappa tycker jag.



Lampor
Jag beställde kökslampor på internet från Madame Petit i Stockholm. Det strulade lite så jag ringde upp dem för att kolla att jag gjorde rätt. Tjejen som svarade tittade på mina kunduppgifter och kände igen mitt namn. Har du möjligtvis en blogg frågade hon. Jag blev lite snopen men det var ju kul så klart.

Vi ska ha auktion
Utöver Gamleby behöver vi tänka på Björkäng. Snart ska gården tömmas och lämnas över till de nya ägarna.
 Nu är det spikat, det blir auktion lördagen den 7 februari.

Janet


RSS 2.0