Vinter igen...

 

Vårt projekt med matbord och stolar fortsätter.

Stolarna skall få nytt tyg men innan dess skall det klippas till. Det är en stor utmaning att sätta saxen i det snygga och dyra tyget! Vi har ju som sig bör, sparat det gamla tyget och lagt ut det på det nya för att klippa efter.

När jag klippte de första bitarna var jag nervös men sedan blir man van, som med allt annat som man inte gjort på länge. Här jobbar vi ihop med att få på tyget, det går bra. Tyvärr visade det sig att nya jeans torrfäller på det snygga tyget, då blev jag besviken, men inte mkt att göra åt.

 

Som vanligt är våra djur nyfikna på vad vi håller på med. Här inspekterar Kajsa Jöns när han håller på.

 

 

Ett annat projekt jag jobbat med är att ta hand om alla kort från Julias student. Det finns mkt som är kul att göra. Först gjorde jag en jättefin fotobok till oss och almanackor som julklapp till pappa och svärmor med de bästa korten. Det finns massa olika erbjudande men jag valde ett från ICA.

En annan kul grej är att trycka foto på Canvastavlor. Här är två härliga foto från Julias student och bal.

 

 

Inför julen var det så dax att hämta inspiration. Det gör jag ju gärna genom att läsa inredningstidningar. Jag lägger ner alldeles för mkt pengar på den typen av tidningar faktiskt, men jag njuter så när jag sätter mej ner och bläddrar och funderar ut vilka grejer som kan passa hos oss. Det blir en helig stund liksom.

 

 

Nytt för denna julen är att jag inte bara har en gubbe, jag har faktiskt en pepparkaksgubbe med.

Jöns blev uttagen till företagets (Tylö) luciatåg som pepparkaksgubbe. Då det inte gick att hitta en pepparkaksdräkt i hans storlek så gjorde han som han brukar. Han gjorde den själv alltså.

Mönster klippte han av från kläder som han hade här hemma. Trots att jag sytt en hel del i mitt liv så var han inte särskilt intresserad av att ta emot några råd från mej. KAN SJÄLV!

Nu var det helt plötsligt omvänd ordning här hemma. Jag stod i verkstan och målade och Jöns satt inne och sydde.

 

 

Vad tycks om min pepparkaksgubbe?

 

 

Ja här är hela luciatåget, visst är dom fina.

 

 

Inför varje jul brukar jag baka dessa härliga vetekringlor. De skall arbetas väl och jäsa länge under ånga. Väl ute ur ugnen, penslas de med mjölk. Dom är vansinnigt goda!

Här använder jag både galler och bakduk som fanns i skåpen när vi köpte huset.

Det är alltså Anna-Lisas saker och det känns rätt fint att hon lever vidare genom dessa ting.

 

 

Med jobbet var jag på Vallåsens värdshus http://www.vallasensvardshus.se/.

De har underbar mat, fantastisk miljö och sorts helhetslinje i allt de gör, genuint och genomtänkt.

Jag blev väldigt inspirerad sist jag var där.

Till fikat hade de bakat muffins med julkryddor. De var bakade i jättesnygga höga bruna muffinsformar som de sedan serverade ur en öppen kakburk med blåbärsris mellan kakorna.

Jag fick en form med mig hem och så köpte jag deras egna kokbok med mig hem. Jag letade runt litegrand efter formarna och till sist hittade jag dem på http://www.dreamcakes.se/ som har butik här i stan. De beställde hem formarna till mej. Visst blev det festligt?

 

 

Så lite julstämning!

Julen börjar i trädgården och i rutan över gröna dörren så klart!

 

 

...och fortsätter inomhus

 

 

 

 

 

 

Vintern, snön och kylan kom tidigt. Redan i november kom den första snön. Sedan dess har det varit vitt på marken. Jöns har som vanligt haft skulpturprojekt (ljuslyktor). Han fryser isblock i godisburkar som han sedan "murar" ihop med vatten och snö.

Denna vintern blev det tre olika modeller som ljust upp vår trädgård på kvällar och nätter.

På dagarna har det varit en attraktion för dem som passerar på gatan.

Många har stannat och tittat och t.o.m fotat.

 

 

 

 

 

Lite tjänstgöring som tomte har det med blivit för Jöns.

 

 

Här ses en julfin Julia och glad Frasse med sin julklapp.

 

 

Det har varit många kalas denna jul. Vi började med Julias 19 års kalas den 21 december. Sedan var vi hos oss på julaftonskvällen. Som slutkläm var det vår tur att hålla i det "rullande" nyårsfirandet.

Det blev många trevliga kvällar med släkt och med goda vänner.

Här ses dukningen från nyårsafton.

 

 

Varje jul är det dessutom produktion av nya jympapass. Här kan ni se mina jympagubbar som sakta växer fram. Först musik, sedan gubbar och sist träna, träna och träna tills det sitter.

 

 

Frasse är livrädd för raketer. Jag beställde rislyktor på nätet och en kväll mellan jul och nyår gick hela familjen ner till Lagan för att provsläppa ett par lyktor.

 

 

Det var såååå vackert och varade dessutom jättelänge.

 

 

Det har blivit många promenader i det gnistrande vintervädret. Jag blev tvungen att köpa broddar för att över huvudtaget kunna ta mig in och ut från huset.

Frasse älskar snön och promenaderna. Här ses han gräva som en galning i snödrivorna.

 

 

 

Änglar skall man göra i snön!

 

 

Kylan gjorde att havet frös till is. Vackert och imponerande.

 

 

 

 

 

 

Ja det var härliga dagar med blandning av aktivitet och vila. Julia var hemma från Norge och vi passade på att umgås så mkt som möjligt. Nu är hon åter i Norge men i Larvik denna gång, närmare bestämt på Farris Bad, spa och hotell  http://www.farrisbad.no/.

Hon delar en andelslägenhet med en kompis och de båda jobbar i restaurangen. Hon är en företagsam tjej som vi är mkt stolta över. Det är tomt här hemma utan henne, men vi ska åka dit i vår och hälsa på. Ska bli kul.

Janet

 


RSS 2.0