Så många män...

Nej det är inget haloweenspöke, -det är min man!
Jisses det är ju så man blir rädd!

 Jöns har spacklat och putsat tak. Han är ju blek men inte rödögd!!!
Det var faktiskt de där bruna ögonen som jag "föll" för en gång i tiden.



Det rullar på ordentligt nu eftersom Jöns är tjänstledig under hela november. Dessutom har huset invaderats av män (sådanna med läckra snickarbälte och tumstockar ni vet) som var och en har gjort ett fantstiskt jobb. Tack alla ni!
Ta tex  Göran, som då han fått höra att vår bygglampa pajat, kom farande med en lampa som vi fick låna. Det var fint för nu är det mörkt tidigt och kallt är det med. Så kallt att vattnet frös. Just snyggt, ingen toa, ingen värme och inget vatten. Det kallar jag primitivt, fast vi har ju en byggfläkt, annars hade man inte kunnat jobba till någon reda.

Det slutklämmen på taket i kök och vardagsrum. Efter det att Jöns spacklat (som var lite joxigt för att skarvarna ville synas) och slipat gav jag mig på att måla de två första lagren färg under lördag och söndag. På måndagen kom Leif (en fd kollega till Jöns) och hjälpte till. Han tog slutstrykningen och eftersom han är en noggrann man så det blev riktigt bra.
På kvällen samma dag kom Bessan och Göran och högga i med takgips full kraft. Det är svårt att balansera gipsplattor i taket samtidigt som man skall skruva fast dem. Så har Lasse på Tibrokök varit hos oss. Han hade diskbänk, handtag och knoppar med sig.

       


Jag har beställt badrumsskåp. De kom ju i delar så klart. Jag frågade Jöns om han trodde att jag kunde skruva ihop dem, det trodde han nog, så jag satte igång. En massa lappar, skruvar och pluggar var det. Hm... tänkte jag, bäst att börja med ngt litet. Jag tog en låda. Allt blev fel i första lådan, men då visste jag åtminstonde hur jag inte skulle göra. Jag vet att Jöns inte tycket om när jag skruvar i en skruv snett, så ibland fick jag be honnom om hjälp. Efter åtta lådor var jag rätt "haj" på det. När det sedan var dax för skåpen överlät jag det med varm hand på Jöns. Han bara tittar på delarna och skruvarna, så ser han hur det ska sättas ihop. Konstigt. Jag tänkte om det hade handlat om att göra en snygg inbjudan i datorn, så hade jag gjort likadant. Ja ja, var och en till sitt som man säger.

  




Vi har shoppat en massa badrumsinredning. Badkar med lejontassar, handfat "sk risskålar", kranar, blandare, dusch, spegel, lampor och toalettstolar. En sån massa grejer man ska ha. Det blir brun klinker med mörk fog i kombination med gräddvit pärlspont i badrummet. Jag fick fara iväg till GS byggvaror och kolla på pärlspont och golvlist. Så många beslut det är hela tiden. Vi har äntligen bestämt oss vad det gäller duschen. Jag har sett en rund dusch i glasblock i en katalog som jag blev förtjust i. Den ska ligga ut mot korridoren och eftersom vi inte har något fönster i badrummet så skulle det ju vara bra att få in ljus på det sättet. Jöns är svag för glasblock så han var med på tåget, yes!
Kan ni tänka er, Jöns ska inte göra den själv. Det ska Magnussons golv göra. Bra!
Så ska vi ha infällda hyllor i väggen till värmeljus, vin och whiskeyglas.
Jag fick fina högtalare för att jag jobbat 25 år i landstinget. Här har Jöns förebrett för dem.
         ↓

              


Här har vi bäddat in badkaret så att det inte skall stå och frysa.



Så har Gert-Ove (elektrikern) varit hos oss och kopplat in pannan och en massa annat eljox. Sådant som Jöns förberett dvs dragit rör och trådar hit och dit och så gör Gert-Ove det som Jöns inte kan eller får göra. Bra!



Väggarna i korridoren fylls av lite av varje. 
Jöns har kittat och målat fönstren från gavlen (som jag rensat i ett tidigare inlägg).

   

En dag slängde vi ut den gamla bäddsoffan som stått kvar på övervåningen. Det gillade Frasse, med kudde filt och allt!




Pärlsponten som ska vara i glasverandan och i badrummet får här sig en första strykning innan de sätts upp.



En kväll klagade Jöns (klagar gör han normalt inte) över att han hade så ont i pekfingret. Vi kom fram till att det berodde på att han skruvat så många gipsplattor. Pekfingret slits varje gång han kör ner handen i snickarbältet och fiskar upp en skruv. Aj, Aj!




Här bygger killarna toa på övervåningen.





På vinden skall vi även ha behållaren för centraldammsugaren.



JH

Nu vänder vi blad

  Nu har det hänt en hel del!
Ni undrar klart vart jag har tagit vägen, men jag har haft händerna fulla och jag har varit såå trött. Så har vi varit på semester med. En härlig välbehövlig semester i solvarma Thailand. Här kan ni se två vackra vyer från våra äventyr.

Utsikt från vår vandring i nationalparken





Vy från vår kanotfärd på en flod i regnskogen. Vi bokade en utflykt med elefantridning och paddling i uppblåsbar kanot. Vi såg ormar, apor och en groda. Vet ni föresten att apor kan dyka? Det ser helt samslöst ut, de klättrade upp i träden och dök rakt ner i vattnet.  Vi var helt faschinerade.
Vi solade med så klart ...men vi gilllar att uppleva saker och det gjorde vi verkligen.



Åter till Sverige...

Vi har sålt gården.
Jag vågade nästan inte tro på att det skulle gå vägen. I tider som dessa, när tidningar och tv bara sänder ett enda budskap dvs EKONOMISK KRIS! Visserligen sa omgivningen att det ska väl inte vara något problem att få "det stället" sålt, men jag vågade inte ta ut något i förväg. Vi hade två intressenter som turades om att lägga bud. I stort sett varje dag hade jag kontakt med Uffe på Danfors och fick aktuell rapport. Han gjorde ett bra jobb och till slut var det bara en kvar, så var det klart. Dagen innan vår semester skrev vi på papperna och när vi kom hem på kvällen firade vi med champange. En sådan lättnad det var. Nu kunde vi vända blad!
Den 1 mars tillträder de nya ägarna. Det skall bli antikaffär på Björkäng.


Så till Gamleby
Vi har haft lite hjälp med taket. Att balansera stora gipsplattor uppe i taket är ingen lekstuga precis. Anders och Body kom och hjälpte till. Body är kort i rocken och var jättelycklig att han nästan nådde upp i taket. Jöns lade fram en diaplatta som Body kunde stå på när de gipsade taket, så blev det "Bodyplattan" 



En välbehövlig fikastund.



Här skruvar Jöns plattorna i taket. Inte konstigt att han har ont i nacken.



          

Själv har jag jobbat med tvättstugan. Jöns har spacklat, jag har putsat och målat. Grund färgen är ljusblå så det har varit ett himla jobb att få det jämnt och fint. Men bra blir det.





Det är en massa isolering som ska på plats överallt. Här ser man Julias rum.




När isoleringe är på plats ska man göra en sk diffspärr. Dvs man sätter upp plast så att inte värmen innifrån vandrar ut genom väggen och bildar fukt. Det gör man i alla ytterväggar och yttertak. Lite akrobatiska moment krävs...





När isolering, el och plast var på plats så reglade vi upp för takgipset. Mycket hoppande på stege upp och ner.





Väggarna ut mot kontoret har vuxit fram. Tillvänster är det ett förråd och till höger ingång till Julias rum.






Trädgård i vinterskrud.
En lördagsmorgon hade varit frost på natten. Jag tog kameran och gick ut i trädgården.
Se själv vad jag hittade!

En frusen ros.




Kärleksört.





Frusna anemoner.




Ett ensamt äpple.



Det var verkligen en godomlig morgon!

Janet


RSS 2.0