Bäst tid är nu!

Denna fina lykta fick jag som present när jag deltog som föreläsare vid en konferens om Hälsofrämjande skola i Laholm och Halland. Passar perfekt bredvid luffarslöjden i fönstret mot gatan.

Inför advent åkte jag och kompisen Carola till Tulippa i Knäred för att göra adventspynt. En ljusgrupp och en dörrkrans blev det. Jättekul och praktiskt då man inte själv behöver skaffa hem allt utan bara åka dit och vrålpyssla.
Tack Carola för att du bad mej åka med, det blev en trevlig kväll.
http://liljorochtulpaner.blogspot.com/search/label/Dekorationer


Här syns dörrkransen. Jättefin tycker jag själv.


Fönstret ovanför gröna dörren har jag pyntat med små underbara julbalettdansöser inköpta på Levande hem i Laholm, en butik med massor av "vill ha" i.




Att linda in en hyacint i ett notpapper eller en gammal tidning är en enkel men effektfull idé tycker jag.





Jag köpte några söta ugglor och hängde i en minigran. Jöns skrattade och undrade om jag visat dem för katten Kajsa. Det behövde jag ej göra för efter några dagar hade hon hittat dem själv, Kajsa älskar allt med fjädrar.
Här syns en tuggad uggla.


...små små ord av kärlek
En fredag när jag skulle veckohandla tog jag med mig vår inköpslista där vi brukar fylla på sådant som behöver handlas. Innan jag ger mig av går jag igenom listan och fyller på det som saknas.
En bit ner i listan har Jöns skrivit ett gulligt  meddelande till mej. En enkel mening som betyder så mycket, särskilt när man ska gå och veckohandla...


Julia fyller år den 21 december och vi brukar julpynta helgen före, så kan vi ta det lugnt fram till julafton.





...mera julpynt





Jag har en rolig bok om pepparkakshus. I år byggde jag ett smalt höghus i gammal stil.


Julia fyller 20 år och hon har önskat ett fallskärmshopp.
Här håller Jöns på med en liten skojgrej istället för ett presentkort till hennes födelsedag.

En fallskärmshoppande tjej...

Granen på plats...


Katten Kajsa gillar julklappar och har varit väldigt nyfiken på det som ligger under granen, särskilt alla intressanta snören. Här får hon prova att vara en klapp själv.

...mera julpynt

En bordsgran är trevligt tycker jag. Under glaset på bordet syns torkade blad från Tulpanträdet som jag skerv om i ett tidigare inlägg.

God fortsättning på er:)

RSS 2.0