Höst Ye Ye

 
Nu har den kommit, hösten alltså och lite höstpyssel har det allt blivit. Med mossa, några sukkulenter och lite annat som naturen har att erbjuda fyllde jag mitt rostiga fat som står vid entrén. Ett vackert blickfång som hälsar oss välkomna hem.
 
 
 
Visst var det mysigt med egen bastu i trädgården men syftet var ju inte att den skulle stå där för alltid. Problemet var bara det att den inte gick att få ut genom grindhålet, det var helt enkelt för trångt. Vad gör Jöns då? Jo han breddar grindhålet helt enkelt och tar bort en bit av häcken. SÅ!
 
 
Nu kan baljan och bastun samåka ut på nya äventyr...
 
 
 
Jag var skitnervös när ekipaget rullade ut på på den sluttande utfarten. 
 
 
 
Hejdå bastun!
 
 
 
Höstfint i blommlådorna...
 
 
 Vi har fått en ny butik Färg och inredningsbutiken i Laholm . Där köpte jag fat, lykta och växter som jag sedan satte samman till en gåbort present. Det blev uppskattat.
 
 
 
I senaste numret av "Isabellas" hittade jag massa inspiration. Det är en tidning med perfekt blandning av hem, trädgård och mat somkan läsas om och om igen. Det fanns bla fina höst och adventsarrangemang som jag blev sugen på att testa.
 
 
Jag och Frasse tog en tur till skogen och plockade kottar och mossiga grenar.
 
 
 
Med limpistolen i högsta hugg satte jag igång.
 
 
 
Så toppade jag med några vackra mossiga grenar. Fint!
 
 
 
 
 
Lite utflykter har det även blivit. När Jöns skulle åka till sina vänner i Litauen åkte ju resväskan fram och omedelbart började Frasse att sura. Han vet vad det betyder, någon eller (i värsta fall) hela familjen åker hemifrån. Den dagen lämnade Jöns Frasse hos Affe och Ingrid senare än vanligt. På eftermiddagen hade han skällt och ville gå ut i trädgården. Han går alltid fritt även ute hos dem (de bor tvärs över gatan, med sin trädgård mot Lagan). När Affe sedan tittar ut genom sitt fönster ser han hur Frasse smyger ute på gatan, på väg hem. Han skulle nog kolla om Jöns åkt och om jag kanske var kvar hemma. 
 
 
Så har jag och Julia varit i stockholm en helg. Julia skulle dit på anställningsintervju och vi passade på att stanna några dagar extra. Vi shoppade, såg Dirty Dancing, kollade Hypnotisören på bio och hade en riktigt mysig helg tillsammans. På måndagen gick Julia på sin intervju och fick jobbet, YE YE!
 
I slutet på november åker hon till  ICEHOTEL i Jukkasjärvi för att jobba i restaurangen där. Jätte häftigt, det lär bli ett ovanligt jobb med massa spännande äventyr. Så klart vill vi åka och hälsa på henne. Mössan hon köpte i Stockholm kommer att komma väl till pass där.
 
Men som om inte det vore nog så väntar fler spännande resor för mej och Jöns. Nästa år åker vi på kryssning med Allure of the Seas i Karibien. Med avresa från Fort Lauderdale i Florida kryssar vi sedan vidare till, Labadee, Haiti, Falmouth, Jamaica,  Cozumel, Mexico och åter till Fort Lauderdale. Väl tillbaka rundar vi av resan med ett par nätter vid Miami Beach. Oj jag får nog nypa mej i armen, vi har så mycket spännande att se fram emot.
JH
 
 
 
 

 


RSS 2.0