Kärlek vid första ögonkastet

image2


Det lilla gula huset på Gamlebygatan har alltid haft en särskild plats i våra hjärtan. Särskilt det lilla, lilla fönstret med tomtar ovanför de gröna dubbeldörrarna på husets framsida. Så var det den rymliga trädgården med rosor och äppelträd, där skulle man bo...

Men det huset skulle aldrig bli vårt, det var vi sååå säkra på. Barnen skulle ta över det, det var alla som vi pratade med överens om. Att bo i Gamleby har varit en dröm långt bak i huvudet på både Jöns och mej. Ja vi bor väldigt fint i dag och få kan förstå varför vi skulle vilja flytta. Hur som helst så har vi tittat på och ibland även lagt bud på olika hus i den gamla stadsdelen men av olika skäl har det inte blivit någon affär.


Hösten 2007 stod det så plötsligt en "Till salu" skylt vid gula huset. Va, är det till salu i alla fall???


Vi tog genast kontakt med mäklarn och fick titta på huset. Ett par turer dit igen blev det innan vi bestämde oss för att lägga ett bud. Efter många turer fram och tillbaka var så huset äntligen vårt. Det kändes nästan overkligt.

Det var överenskommet att vi skulle tömma huset på det som ägarna inte ville ha och den 8 februari 2008 tillträdde vi så vårt gula lilla hus och påbörjade vårt äventyr.

Janet


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hur såg 91-an i Gamleby ut (numera betecknad Gamleby 7)under senare delen av 1910-talet ut?
Bostadshuset byggdes under 1860-talet som korstvikeshus. Från Gamlebygatan sett tedde det sig ungefär som nu men det hade två ingångar, den ena närmast grinden ledde till en etta som hyrdes ut.
Gårdsidan av huset hade tre ingångar. Den i mitten hade en dörr delad på tvären. Nära den dörren var en brunn, vattnet vevades upp med hink.Det fanns en snickarverkstad och hönshus samt ett litet grishus.
Det fanns åxå trädgård med bärbuskar, fruktträd, potatisland och grönsaksland.

2008-03-09 @ 17:21:04
Postat av: Torbj;rn Molin

Hej, familjen Harrysson.
Vi följer med stort intresse, från Naisiai, förehavanden på Gamleby 7. Är övertygad om att, efter att Jöns, med medarbetare, gott lös på projeket, kommer slutresultatet att bli tropert.
Med många hälsningar Torbjörn och Rita.
Hälsa frasse.

2008-03-14 @ 07:10:28
Postat av: Rima

Hej Jons, Janet och Julia!
Vad ni ar Duktiga!
Lycka till!
KRAM!
Halsningar,
rima

2008-05-08 @ 17:03:00
Postat av: Nina Mårtensson

Halloj!
Det är ju sanslöst så duktiga ni är! Vilken kunskap Jöns måste besitta för att reda ihop detta, och vilken energi ni har. Skönt att ni nu nått den fas då det "roliga" kommer, dvs inte bara riva (destruktivt och patogent!)Fram för främjande husbygge!!
//Nina (Janets kollega)

2008-05-13 @ 10:23:02
Postat av: Maggan

I väntan på nästa rapport som jag faktiskt längtar efter ! En liten petitess men ändå ! Det var Lennart och hans fru Monika som tittade in inte Lennart och hans syster Kerstin.

2008-05-24 @ 09:55:07
Postat av: Torbjörn Molin

Hej och hå vad ni står på.

Ja det må man säga, här fattas inte energ och fantasi, ni är beundransvärda, det är med stort nöje man kan följa händelseutvecklingen.

Det är inte bara att förena gamal och ny teknik, men det sköter ni fint.

Belöningen kommer när ni kan njuta i myssoffan, och minnas allt hej och hå, som förevarit.

Tack än en gång för tidningarn, dom har varit en gulgruva att kosa sig med.

Tillsist sänder vi en hälsning, med en önskan om en fin sommar, ni vet var dörren står och gläntar, om behov skulle uppstå.

Naisiai, Rita och Torbjörn.

2008-07-02 @ 07:16:53
Postat av: Torbjörn Molin

Hej, familjen Harrysson och Frasse.

Har nu med stor nyfikenhet kollat in bloggen, spännande värre.

Det må man säga, här händer det saker, mycket intressant at kunna följa utvecklingen på distans.

Man kan bara beundra den arbetsinsat familen utövar med stor energi och glädje, med bisträckning av vänner och bekanta emelanåt.

Jag är övertygad om att ni kommer att nå målet, med inflyttning och allt, men se till att ha hälsan i behåll den dagen, tag en paus med Frasse på standen med picknik korg.

Hoppa att få något tillfälle att beskåda hemmanet.

Med många hälsnigar från oss i Naisiai, Rita och Torbjörn.

2008-07-20 @ 11:17:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0