Ett hus växer upp

Mer tak att riva
När Jöns rev ner innertaket i tvättstugan fick han ner denna jätteplanka som är 40 cm bred i ena änden. Den ska vi bevara och göra något fräckt av. Jag tror det blir en hängare. Man kan nog spika på några vackra smidda gamla spik så kan det bli snyggt.



Nästa utmaning var att ta ner innertaket i vinkeln. Då jag varit totalt slutkörd och dethär med isolering inte är min starka sida (det liksom kryper in i varje por) så fick det bli Jöns igen!!! När det var klart var det så dags för resning av nya vinkeln.
Innan dess skulle jag till Gullbranna bygg och handla klister till takpappen. När jag kom dit var jag så virrig i bollen att jag knappt kunde redogöra för Ola vad jag skulle ha eller inte ha. Jag hade en lapp med mig men kunde nästan inte reda ut vad och hur mycket jag skulle ha. Sådant kallas stress. Hur som helst lyckades vi med gemensamma kraftrer reda ut vad jag kunde behöva, till slut fick jag dessutom tag på Jöns för att stämma av med honom, så hem kom jag med klister för takpapp, gipsskruv och sopsäckar. Allt var rätt!


   


Snickare
Tidigare i vintras hade Jöns vidtalat en snickare om att hjälpa till när det blev dags för takstolarna. Det visade sig att han slutat som snickare så där stod vi och visste varken ut eller in. Så en dag när vi var och åt lunch på Eva-Lena:s, började Jöns snacka med några snickare som han sett äta där samtidigt som honom under ett par veckor. Han frågade var de var och jobbade och om de hade tid över för att hjälpa oss veckan därpå. Det visade sig att de hade ett bygge som skulle bli klart på tisdagen (vi behövde hjälp under onsdagen och torsdagen) så de kunde ställa upp. Jisses så lättad jag blev. Jag har känt att tiden dragit iväg så mkt pga en massa olika saker och nu var vi verkligen i behov av hjälp, så plötsligt fanns den där. "När nöden är som störst är hjälpen närmast". Alma bygg som de heter, byggde en ny fin byggnad på den nya betongplattan. En breddning av gamla vinkeln, klädkammare/förråd samt ett rum till Julia. Taket var en stor utmaning då de lutade på flera håll. Samtidigt som det regnade av och till. Mycket duktiga killar som vi varmt rekommenderar.

På min lott kom sedan att städa efter killarna. En massa spillvirke, spik, plast från pappen m.m. Efter att jag sorterat upp det lastade jag hela rasket på släpet och sedan iväg till tippen. Eftersom jag lyckats skaffa mej en tennisarmbåge som egentligen är en "kundvagnsarmbåge från Maxis nya kundvagnar" var jag mer än mör efter det jobbet.

          







Brandmur
Då vi bygger i tomtgränsen måste vi göra en murad brandvägg mot grannen. Gerry skulle komma och hjälpa oss med murningen. Eftersom vädret är så ostadigt fick han komma flera kvällar på rad men det var först vid tredje kvällen som det gick att börja mura.


     




Krusbärshund
En dag beslöt jag mej för att fixa lite i trädgården. Jag trimmade gräs, klippte gräs och fixade lite i några land. När jag höll till bland krusbären kom Frasse fram och upptäckte att bären var mogna. Då vi är en hälsomedveten familj, så även våra djur, så åt han med god aptit. Det som var så gulligt var att han plockar dem själv direkt på busken och som det verkar helt utan besvär från taggarna.


FRUKT ÄR GODIS


Plåtjobb
Bror Knut som är plåtslagare hjälper oss med goda råd och plåtslageritjänster. Det nya taket och kuporna skall vara i plåt. Sedan ska det ju dit en massa stuprännor och så blir det en del ventilation med. Bra med kunnigt folk i släkten. Här instruerar han Jöns om hur han ska göra med takkanten intill Tommy och Gun-Britts hus.

 


Väggar upp

Nästa steg var att försöka får huset tätt så Jöns spikar upp Gips och sätter dit tillfälliga gamla fönster, dörrar och stuprännor. Visp så var det ett hus.


 


El och golv...
Vår elcoach (Gert-Ove) har besökt oss igen. Denna gång gick vi igenom var alla rör skall dras, var spotten skall sitta och en massa annan elteknisk support. Så har jag beställt klinkers till tvättstugan.
Det blev grått och svart i ett rutigt mönster, snyggt!

JH

Kommentarer
Postat av: HP-läsaren

Så kul med artikeln i HP som gjorde att jag hittade hit! Vilket jobb ni lägger ner! Hur hinner ni? Hur orkar ni? Ni är så fantastiskt duktiga!

Det ska bli otroligt spännande att följa er och arbetet i fortsättningen. Lycka till!

2008-07-22 @ 19:21:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0